Leírás és Paraméterek
A kókuszföldet kókuszrostból készítik, amit összepréselnek, majd kiszárítják, így végül egy tégla nagyságú és pillekönnyű "föld" lesz belőle.
Ezt a kókusztéglát egy vödörbe kell tenni, felönteni vízzel és így egy vödörnyi jó minőségű földet kapunk.
A kókuszrost képes felvenni és megtartani a saját tömegénél nyolcszor nagyobb mennyiségű vizet is, és hosszú időn át képes eltárolni azt.
A rostok közötti tér jó szellőzést biztosít. Mivel élettelen szerves anyag, nem hajlamos penészedésre.
Talajkeverékek feljavítására is alkalmas, ellenállóbb a talajban található kórokozókkal szemben.
A kókuszföld semleges kémhatású, önmagában nem tartalmaz tápanyagot, amiket rendszeresen kell pótolnunk növények számára.
A 650 grammos kókuszrost téglához 5 l vizet kell adni és egy vödörnyi táptalaj lesz belőle.
Minőségét korlátlan ideig megőrzi.