Leírás és Paraméterek
Optimum White illat- és aromafokozó élesztő tápanyag
pálinkacefrékhez, fehér-és rozé musthoz/borhoz
Adagolás:
- Fehér és rozé musthoz ülepítés után: 30 g/hl
- Illatos fehér fajták esetén, első fejtéskor is: 20 g/hl
- Pálinkacefrékhez beélesztőzés előtt: 30 g/hl
- öregedő borok fiatalító kezelésére: 30 g/hl
Felhasználás:
A 30g Optimum white®-ot 10x-es mennyiségű (3 dl) vízben vagy mustban (borban) csomómentesen elkeverjük, majd:
- A must tisztítása után, beélesztőzés előtt a musthoz keverjük.
- Illatos és buké fajtáknál (muskotály, Savignon blanc, Chardonnay, stb.) első fejtéskor, a kénezéssel egy menetben is adjunk a borhoz 20 g/hl-t.
- Pálinkacefrék illatfokozó kezelésére, beélesztőzés előtt keverjük be.
- Öregedő borokba keverve hagyjuk együtt a borral 2-4 hétig.
Tárolás, eltarthatóság:
Száraz, hűvös helyen tárolva (5-15 °C), a gyártási időtől számított 4 év (lejárati idő a csomagoláson). Felbontás után felhasználandó.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Hasonló termékek
Zselatin 100 g
950 Ft
Borkősav 100 g
48%