Leírás és Paraméterek
Uvaferm Danstil A Fehér- és vörösborokhoz, pálinkacefréhez, erjedéselakadás esetén.
Illatos, szép fehérborok, illatos, szingazdag vörösborok, intenzív gyümölcsillatú párlatokhoz.
Az élesztő gyorsan, lendületesen erjeszt. Nagy alkohol és cukortoleranciájának köszönhetően az élesztősejtek akár 20 tf%-os alkoholtartalomig is életben maradnak. Megfelelő tápanyag kiegészítéssel az erjedés 5 nap alatt lezajlik.
Felhasználás: A szárított élesztőt 10x-es mennyiségű (azaz a 20g-ot 2 dl), 35-40 fokos hőmérsékletű, klórmentes vízben folyamatos keverés közben feloldjuk, majd 15 percig állni hagyjuk.
A cefréhez adás során ügyeljünk, hogy az élesztő oldat és a cefre hőmérsékletének különbsége ne haladja meg a 10 fokot.
Ha szükséges, szoktassuk az élesztőt. Azaz, a hideg cefre levével folyamatosan keverve csökkentsük az élesztő hőmérsékletét, de egy lépésben maximum 10 fokkal.
Ha szükséges, 5 perc állás után ugyanezt megismételhetjük. Ez után az élesztőt a cefrelében jól elkeverve beoltjuk a cefrét. Erjesztési hőmérséklet tartomány: 12-32 fok.
A 20g-os csomag tartalma 100l cefréhez elegendő.