Leírás és Paraméterek
Felhasználás:
A kívánt mennyiségű (általában 60-100g) borderítőt 1:10 (1L vízhez 100g Borderítő) arányban vízben gyakori keverés mellett duzzasztjuk, majd a kapott gélt 12 órán át pihentetjük és végül folyamatos keverés mellett a kezelendő anyaghoz öntjük.
A derítés után a bort célszerű a leülepedett derítőszerről lefejteni.
A Borderítőt jellemző tulajdonságok: Gyors tisztítás (1-2 nap), optimális fehérje stabilitás, kevés és tömör üledék, nincs hatással a must és bor eredeti ízére illatára, zamatára.
Adagolás:
A csomag tartalma körülbelül 500 liter bor derítéséhez elegendő!
Általános adagja vörös boroknál 60-80g/hl, fehér boroknál 80-100g / hl. Az adagolás emelésével (az általános adagolás másfélszerese) a tisztítási folyamat gyorsítható. Általános adagolás mellett a bor 3-4 nap alatt tisztul le, emelt adagolás alkalmazásával ez az idő 1-2 napra csökken.
Tárolás:
Száraz, hűvös, levegőtől elzárt helyen tároljuk.
A termék a tárolási feltételek betartása mellett minőségét korlátlan ideig megőrzi.